Guest post by Peter.
When Clothilde blogged about here Danish Dough Whisk, I knew that I had to get one, too. Luckily, I had a trip to Copenhagen planned - and what better place to get one of them, or so one would think. It turned out, however, that the Danish are not aware of this invention (and I asked at many places: Royal Copenhagen, Illum, ...). Back in SF, I tried my luck at Williams Sonoma, but all I got was a snappy reply that I should rather try in Denmark. Hrrmph.
Finally, I was successful when I least expected it: in a little shop called Creative Cookware in Murphys in Gold Rush Country. And even there, it was a close call - the first attendant didn't have a clue what I was talking about (not surprisingly, go ahead and try to describe it to somebody!), but the shop owner overheard our conversation as we were about to leave the store and pointed us in the right direction. So, ta-da, here it is: it sports a sturdy handle and a really tough metal wire. Whisking dough with it is astonishingly easy, almost nothing ever sticks and the little loop in the middle is great for mashing ingredients together. How could I have ever baked without it? :)
Als Clothilde über ihren neuerworbenen dänischen Teigrührer bloggte, wusste ich, dass ich auch so einen haben muss. Glücklicherweise war ich gerade auf dem Weg nach Kopenhagen, und das sollte ja der ideale Ort sein, um einen zu bekommen - oder so glaubte ich zumindest. Leider kennen die Dänen diesen Teigrührer nicht, wie ich nach dem Abklappern mehrer Geschäfte (Royal Copenhagen, Illum, ...) feststellen musste. Nach der Rückkehr nach SF versuchte ich mein Glück bei Williams Sonoma, bekam aber als Antwort nur den Vorschlag doch mal nach Dänemark zu fahren. Grummel.
Und dann fand ich einen, als ich es am wenigsten erwartete: in einem kleinen Geschäft namens Creative Cookware in Murphys im Gold Rush Country. Aber auch dort hätte es fast nicht geklappt - die erste Verkäuferin hatte keine Ahnung (was auch nicht weiter verwundert, versucht mal einen zu beschreiben!), aber die Besitzerin hörte das und wies uns dann in die richtige Richtung. Hier ist er nun: er besteht aus einem massiven Griff und einem dicken Stahldraht. Teig rühren geht damit wirklich erstaunlich leicht von der Hand, es bleibt fast nichts kleben und die kleine Schlaufe in der Mitte ist ideal um die Zutaten zu vermischen. Man fragt sich, wie man jemals ohne einen backen konnte. :)
Willkommen im Advent
8 hours ago
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